Antibiotika duomox 250

DOBRÝ DEN.ZUBAŘ MI PŘEDEPSAL ANTIBIOTIKA DUOMOX 250.JÁ JSEM JE NYNÍ DOBRAL A ZAČALI MĚ BOLET PRSTY U NOHOU,PÁLIT PRSTY A DIVNĚ BOLET NOHY.VZPOMĚL JSEM SI NA TO ŽE PŘED LETY JSEM TYTO POTÍŽE MÍVAL A ZJISTILI MI KYSELINU MOČOVOU-UŽÍVAM PLNO LET APO-ALOPURINOL A POLNO LET VŠE OK.NYNÍ JSEM SE DOČETL V PŘÍBAL.INF.TOHOTO LÉKU ŽE MŮŽE HÝBAT S KYSELINOU MOČOVOU.RÁD BYCH SE ZEPTAL JAKÝ JE VÁŠ NÁZOR A ZA JAK DLOUHO PO DOBRÁNÍ ATB.BY MI MOHLA ATB.VYMIZET S TĚLA S KRVE ABY TYTO POTÍŽE ZMIZELI-V ŘÁDU TÝDNŮ DNŮ?,JAK JSEM UVEDL BERU APO-ALOP. A ASI 10-LET JSEM TYTO POTÍŽE NEZAŽIL.PŘEDEM DÍKY ZA INFO

Odpověď odborníka:

Kombinace Apo-allopurinolu a antibiotika Duomox může vést ke zvýšení rizika kožních nežádoucích účinků (především vyrážka). Hladinu kyseliny močové by však Duomox zvyšovat neměl. Tzv. poločas eliminace je krátký, což znamená, že Duomox se vylučuje z organismu poměrně rychle, musí se tedy mj. podívat několikrát (2-3x denně). Nežádoucí účinky by proto měly odeznít rychle. Nestane-li se tak během 2 dnů, navštivte praktického lékaře a sdělte mu své obtíže.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: