Antidepresiva

Dobrý den, beru v poledne Prothiaden 25, večer Mirtazapin 45 a Zalasta 5 mezi tím přes den neuroly, byl mi doporučen Citalec 10 ještě ráno a vynechat Prothiaden, ale bojím se jde tato kombinace a ikdyž mým problémem je že mi lecos nesedne na žaludek??Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Prothiaden patří do skupiny "starších"antidepresív,účinnost na depresi a úzkost je dobrá,ale lék se v potřebných dávkách často hůře snáší pro větší výskyt nežádoucích účinků/např.zácpa,útlum,poruchy akomodace../Proto se dnes více využívá skupina modernějších antidepresív,které se vesměs lépe snášejí.Citalopram-Citalec-se často s mirtazapinem kombinuje/na počátku aplikace citalopramu může být jistá zažívací obtíž,ale většinou během 14 dní odezní/.Kombinace s neuroleptikem/Zalasta/bývá užívána pro podporu efektu.Cílem účinné antidepresivní léčby je minimalisace užívání Neurolu a dalších benzodiazepinů.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x