Antidepresiva

Dobrý den, brala jsem dlouhodobě mirtazapin (jen půlku večer před spaním). Dostudovávala jsem VŠ, celkově jsem citlivé povahy a náchylná na stres. Nyní se s přítelem pokoušíme o miminko a nechtěla jsem brát antidepresiva a po dohodě s obvodní lékařkou jsem léky pozvolna vysadila. Nyní jsem 3-4 měsíce bez mirtazapinu a došlo u mě ke změně zaměstnání a tudíž další stres. Před 3 týdny jsem zhubla asi 5 kg, nejsem schopná se ráno najíst než jdu do práce, pak až obědvám. Ráno se vždy cítím nervozní, pak přes den je již vše v pořádku. V současné době již nehubnu. Chtěla jsem se zeptat, jestli je dobré zase začít brát nějaká antidepresiva nebo vytrvat - jedná se mi hlavně o to těhotenství. Je nebezpečnější stres a nebo braní antidepresiv?

Odpověď odborníka:

Krásný den..Úzkost a deprese náležejí k těm nejhorším prožitkům, mění jistě výrazně vnímání světa i vlastního bytí. Nejsem si jistá, zda by mateřství mělo být provázeno jakousi "sebeobětí" ve smyslu ztráty vlastní vnitřní stability. Možná se nyní zbytečně trápíte, sama řešíte úkol, který přísluší druhým. Vydejte se za svou praktickou lékařkou, prohovořte další léčbu svých psychických trápení. V případě potřeby můžete konsultovat psychiatra a volit co nejbezpečnější konstelaci pro Vás i Vaše miminko..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: