Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, zajímá mě, jestli během užívání antidepresiv (trittico, mirtazapin sandos) představuje nějaké riziko pití alkoholu. Zajímají mě hlavně kognitivní fuknce, jestli nedochází k jejich TRVALÉMU poškozování. Jsem student. Jednou týdně chodím s přáteli na pivo (4-6). Léčen nejsem na depresi, ale nespavost. Děkuji mnohorát za odpověď!

Odpověď odborníka:

Kombinace alkoholu a psychofarmak vede především k zesílení jejich tlumivého účinku. Co se týče trvalého poškození mozku, toho bych se spíše obávala vlivem samotného alkoholu , nikoli následkem této kombinace. Tzv. zdravá dávka piva, která nemá negativní vliv na organismus je 1 pivo denně, takže to jistě překračujete.

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: