Antikoncepce

Dobrý den, je mi 18 let a před pár týdny jsem začala sexuálně žit. Antikoncepci Vreya beru už tři roky (kvůli akné a ustálení menstruace). Beru ji opravdu zodpovědně, nikdy jsem nezapomněla, ale mám problém, že jí prostě nevěřím. A tak zatím s přítelem používáme i kondom. Jenže nám to moc nevyhovuje, chtěla bych, aby ho nemusel mít, ale mám strach. Chtěla bych se zeptat, je můj strach oprávněný, nebo se plně můžu spolehnout na antikoncepci? A ještě, může nějak účinnost antikoncepce ovlivnit braní antidepresiv a antipsychotik? Děkuji za odpověď, Lucie

Odpověď odborníka:

Vreya se pro riziko embolie, které je srovnatelné s rizikem trvalého těhotenství nemá užívat déle nežli rok. Jestliže léky na deprese neovlivní cyklus,tak mají antikoncepční účinnost nezměněnu a používání kondomu je zbytečné.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: