Antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce. Tento měsíc (ve třetím týdnu) jsem zapomněla pilulku a vzala si ji asi po 13 hodinách od běžné doby. Zároveň jsem v průběhu třetího týdne měla problémy se zánětem močového měchýře. V pauze na menstruaci jsem měla pohlavní styk. Je možné, že kombinace těchto věcí způsobila to, že jsem nedostala dneska jako obvykle menstruaci a jsem těhotná?(Těhotenský test ukázal, že bych neměla být, ale nevím, jak hodně mu můžu věřit.) Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moniko! Popsané 13ti hodinové zpoždění nemění výrazněji účinnost kontracepce, zánět močového měchýře je pak bez vlivu. Těhotenství to nicměéně zcela nevylučuje, nic není toitž na 100%. Běžně dostupný těhotenský test "funguje" asi za 3-7 dní po oplození. Citlivější testy mají k dispozici lékaři (HCG z krve)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: