Antikoncepce

Dobrý den, mám problém. Používám náplasti Evra-formu antikoncepce a s přítelem jsme neplánovaně jeli na víkend na chatu.. S tím,že jsem v úterý pravidelně vysadila na týden náplast a menstruace by se měla dostavit dnes(v sobotu),nebo zítra,jak je již zvykem.Ale jelikož jsem nechtěla mít "ženské problémy" na chalupě,kam jsme vyrazili nasadila jsem dnes(v sobotu) novou náplast.Chci se proto zeptat,zda-li se měsíčky opozdí,nebo nedostaví vůbec a jaká je pravděpodobnost,že antikoncepce bude nespolehlivá.Předem děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristýno! Neděláte dobře, když s dávkováním hormonální kontracepce sama experimentujete a nevíte ani, co od toho můžete čekat. Mohla byste třeba alespoň zavolat svému gynekologovi? jinak vynechávat menstrauci obecně lze a nevede to ke snížení účinnosti kontracepce. v individuálních případech to může být ale jinak, může to být kontraindikováno apod.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: