Antikoncepce a oddálení menstruace

Chci se zeptat .chci vynechat menstruaci,a mam zacinat brat poprve antikoncepci.mohu ji zacit brat uz ted aby se menstruace nedostavila uz ted? Abych nemusela cekat cely mesic? Ma se mi dostavit do tri dnu zhruba a zda je to mozne aby neprisla...dekuji

Odpověď odborníka:

Pokud dosud antikoncepci neužíváte, okamžité započetí užívání bez počkání na 1. den menstruace se nedoporučuje a nemusí vést k oddálení očekávané menstruace. Navíc oddálení menstruace lze provádět pouze s jednofázovými tabletami (podívejte se, zda máte předepsánu antikoncepci, kde všechny tablety mají stejné složení= jednofázová antikoncepce, nebo kde je více druhů tablet lišících se složením = třífázová, případně dvojfázová antikoncepce).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: