Antikoncepce katya a antibiotika

Od pátku užívám na chronickou angínu antibiotika V-Penicilin 1,2 Mega Biotika. Mají tyto antibiotika vliv na účinnost antikoncepce Katya? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Simono
Konkrétně V-penicilin by neměl mít výrazný vliv na účinek vaši kontracepce. Pro klid duše, ale doporučuji minimálně během braní antibiotik a 24h po dobrání používat i jinou formu antikoncepce např. kondom.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: