Antikoncepce minerva

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce a následného vysazení. Beru antikoncepci Minerva. Nyní bych si potřebovala vzít dvě plata za sebou (po celou dobu krvácení budu na dovolené). Doposud jsem to však nikdy nemusela udělat. V příbalovém letáku je psáno, že je to možné. Já se ovšem ptám z důvodu, že po dobrání druhého platíčka již v užívání dále pokračovat nebudu a pokusíme se s partnerem o dítě. Nerada bych si proto nějak uškodila, abych po případném vysazení neměla problémy s ovulací apod. Před třemi lety jsem tuto antikoncepci vysadila poprvé. Druhý měsíc od vysazení jsem otěhotněla. Nyní bychom chtěli druhé dítě a ta dovolená vyšla zrovna tak nešťastně. V případě, že by to mohlo moje tělo nějak "rozhodit" na plánované otěhotnění, raději ji doberu obvyklým způsobem a dovolenou absolvuju i s "menstruací". Proto bych ráda znala Váš názor, zda můžu užít dvě platíčka bez přerušení, nebo to raději nedělat? Za odpověď předem moc děkuji. S pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Nemějte žádné obavy klidně si vezměte 2 platíčka v kontinuálním užívání a potom vysaďte,organizmus si nijak nerozhodíte Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Antikoncepce Minerva | Od: Tereza | 8.10.2013 13:19
Dobrý den,

dříve jsem brala antikoncepci Artizia a teď budu
začínat s Minervou. Chci se optat, jestli nějaká z
Vás přibrala na hmotnosti či poprsí? Děkuji za
odpověď
reagovat
re:Antikoncepce Minerva | Od: Administrátor | 16.10.2013 13:32
Dobrý den, pro zodpovězení Vašeho dotazu je třeba položit dotaz do poradny. V rámci diskuze lékař neodpovídá. Vstup do poradny je zde: http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik

Děkujeme

Administrátor uLékaře.cz
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: