Apo-cital

Dobrý den, zjistila jsem, že moje maminka už druhý nebo třetí rok užívá lék apo-cital. Je to bezpečné? Nemyslím, že má nějaké závažné psychické problémy, spíše ho bere pro uklidnění. Jen mě zajímá, zda dlouhodobé užívání není špatné. Děkuji

Odpověď odborníka:

Krásný den, milá paní Michaelo. Lék citalopram má vynikající protiúzkostný a protidepresivní efekt, pomáhá i například při zvládání dlouhodobých stavů bolesti. Lékař zpravidla doporučuje několikaleté užívání, přínos léčby převažuje nad eventuálními nežádoucími účinky.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: