Apo-diclo pupínky na žaludu (kvasinky)

Dobrý den, Na bolest ramena mi byl předepsán lék APO-DICLO a kromě okamžitých křečí v celém zažívacím traktu po prvním užití se mi také na žaludu objevily nenápadné červené pupínky, jako při kopřivce, které se s vysušující se kůží olupují. Zřejmě se jedná o kvasinkovou infekci a já mám pocit, že se spustila právě po užití léku. V minulosti se mi stalo to samé po léku myslím DICLOFENAC DUO po antibioticích. Léčil jsem nějakou antimikotickou mastí pouze na předpis, bohužel si nepamatuji název. Teď jsem si koupil Clotrimazol. Je možný nežádoucí vliv nesteroidních antirevmatik na funkci sliznici penisu? Nebo je to jen důsledek špatné předchozí léčby kvasinkové infekce? Jedná se opravdu o kvasinky, nebo je to jen alergická reakce na lék APO-DICLO, který mi mohl také výrazně snížit imunitu? Léky jsem vysadil a nasadil probiotika a mast. Děkuji za radu. S pozdravem, H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se výsev objevuje po užití těchto léků, tak je nejpravděpodobnější alergická reakce. Nemělo by jít o spouštěč infekce

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: