Apo parox nezadouci ucinky

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat, jiz 6. ty den beru antidepresiva apo parox 20 zatim jen pulku leku, a mam dost silne motani hlavy a trochu i zavrat, chtela bych vedet jestli je to normalni nezadouci ucinek, ktery prejde, dnes uz je te motalice docela dost..moje pani psychiatricka ma dovolenou. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den- žádný nežádoucí účinek není docela "normální".,lidé reagují různě citlivě, lék může zesílit některé individuální znaky/ například potenciace nízkého krevního tlaku../ Nežádoucí účinky bývají u antidepresív spíše na počátku léčby, kdy naopak ještě není patrný vlastní terapeutický efekt. Svůj stav můžete konsultovat s praktickou lékařkou, i ona účinnou látku /paroxetin/ zná, může případně provést kontrolu Vašeho tlaku krve apod. Někdy je lepší snášenlivosti dosaženo při přesunu doby užívání na jiný čas /například namísto ráno lék užívat až odpoledne../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: