Appendix v těhotenství

Dobrý den, děkji za odpověď, já už mám právě vejcovod jen jeden, levý, a bojím se, že pokud se zánět přenesl na genitálie a způsobil předčasný odtok plodové vody, mohl se přenést i na levou stanu na zbylý vejcovod a způsobit neplodnost. Mám se toho obávat? Lze to nějak zjistit? Jinak po odtoku vody jsem měla v těle hodnotu S_CRP jen 27,0. Děkuju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemá smysl obávat se dopředu, s odstupem se pokuste o další těhotenství, pokud si to samozřejmě budete přát. V případě obtíží podstoupíte potřebná vyšetření. Průchodnost vejcovodů se dá zjistit velice jednoduše, musíte ale podstoupit celkovou anestezii a diagnostickou laparoskopii. I když je pravděpodobné, že odtok plodové vody byl zapříčiněn zánětem, který přešel z trávicího ústrojí, mohla být skutečná přičina i jinde.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: