Apo-parox při kojení

Apo-Parox beru od 4 měsíce těhotenství.Chtěla bych ho brát i po porodu,protože se bojím,že se mi má panická úzkost opět vrátí.Mohu ho brát i při kojení?

Odpověď odborníka:

Přikojení bych Apo- parox nedoporučovala. Většinou se domlouváme s klientkami, že po dobu kojení si užívají Oxazepam a to vždy hned po kojení i 4x denně, tak aby se do mléka lék nedostal a přitom úzkost zůstala pod kontrolou. Oxazepam ke krátkodobě působící benzodiazepin , který se během 4 hodin vyloučí z těla. Samozřejmě po ukončení kojící periody můžete paroxetin nasadit.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: