Artroskopie

Dobry den pane doktore.Od minuleho mesice bez priciny ae mi naplnilo koleno vodou (50ml) ciste tekutiny dostala jsem diprophos.Otyden pozdeji se mi naplnilo znovu opet 50ml ciste tekutiny.Dalsi tyden znovu a to uz byla voda tmava s vlockama.Otyden pozdeni opet vlocky a z nalezu tam neco bylo.predepsan dalcin 300 2 tabletky po 8hod. beru kazdy den 1-1-1 nimesil.dnes opet vlocky a 50ml v pondeli jdu za primarem ortopedie at se na me podiva.pdlehcuji berlema pres mesic.leduju a nic.......od roku 2008 problem s kolenem ale jen po zatezi bolesti ktere budi.ted se zatezi vetsi vyhejbam a je to dobte az do minuleho mesice.to v podstate nedelam nic a jen mam klidovy rezim.zacalo to jen podrepem a pak uz jsem si ani nedrepla......zadny uraz prasknuti nic.......nevite co to muze byt??pry bude vyplach.....ale bojim se aby se to nezhorsilo.....a HLAVNE jak dlouha je doba hospitalizace po vyplachu??dostanu pak ortezu??budu moct ihned doslapovat jako pri operaci menisku??dekuji za odpoved na vsechny me otazky.....koleno boli hlavne vecer nekdy v nem tepe ale teple neni podlamuje se mi hodne a dnes mi pri doteku na stehne cast cca 8cm picha kdyz se ji dotknu.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Podle popisu a nasazení antibiotik má lékař podezřenína infekci v koleni, která by s Vašimi dlouhodobými potížemi neměla souviset. V takové situaci se provádí arthroskopie při níž se koleno vypláchne tekutinou odstranění se případně změněná kloubní výstelka a zjistí se i stav uvnitř kolene. Pokud k tomu doje budete mít v koleni cca 2 dny dren a obvykle se přikládá na 1 - 2 týdny ortéza a nasazují se antibiotika. Chodí se o holích. Pak probíhá běžná rehabiltiace a koleno je schopné zátěže za cca 6 týdnů

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: