Artroskopie kolena

Dobrý den, měla bych na Vás takový dotaz. Dnes jsem byla u doktora s kolenem.Levé Koleno mi bolí a tahá a píchá mě v něm když udělám krok. Nic jsem nedělala, začalo to takhle zlobit až teďko. Koleno mám mírně i nateklé. No a pan lékař mi řekl následnou diagnózu - koleno je oteklé, na rengenu není nic vidět a proto doporučuji Artroskopii kolena. Odůvodnil to tím, že na rengenu nejsou vidět menisky a že mohou být poškozeny právě oni. I kdyby nebyli Artroskopií se nic nezkazí. Je to tak ? A jak dlouho bych byla mimo, kdybych artroskopii podstoupila a nic s menisky neměla ? Byla by toba uzdravení kratší, než kdyby mi něco bylo ? Děkuji velice za ochotu a případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Skutečně může být příčina ve změně menisků kolena, ale příčin vašich potíží může být více. Revmatická artritis, chondropatie, poranění měkkých částí kolena, změny na kostních kloubních plochách. Artroskopie je dnes velmi bezpečná metoda, ale před tím by se měla diagnoza co nejvíce upřesnit. I když jsem koleno neviděl určitě bych s provedením artroskopie příliš nespěchal . Předtím by bylo vhodné absolvovat ještě revmatologické vyšetření a vyšetření kolena magnetickou rezonancí, pokud má ortoped podezření na poranění měkkého kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x