Artroskopie kolene

Dobrý den, trpím hypermobilitou a už jsem měl dvě dislokace pately. Byl jsme na rehabilitaci a půl roku poté jsem cvičil s/bez nestabilní plochy plus užíval doplnky stravy(konkrétně colafit) bohužel bez valného úspěchu. Chtěl bych se tedy zeptat, zda by jste mi doporučil artroskopický zákrok, pří kterém by se mi vytvořil umělý kolenní vaz z umělého štěpu(nepocházející z mého těla), popř. jiný zákrok. Dále jsem se dočetl že v dnešní době není operace tak invazivní a chodit o berlích den po zákroku není problém, tak se chci zeptat, zda je možné provést operaci na obou kolen současně. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den . Operace pacientů s hypermobilitou jsou vždy složité a ne vždy přinesou očekávaný výsledek. Vyžadují specialistu , který se jim věnuje . Umělé vazy se používají experimentálně a nemám s nimi žádné zkušenosti , ani v literatuře nejsou žádné zprávy o dlouhodobých výsledcích -nemůžu se k nim vyjádřit. Operace obou kolen je dle mého možná ale pak není možná chůze o berlích - ty slouží k tomu aby nahradily jednu operovanou končetinu a mohl jste se opírat o zdravou. Pokud byste měl oprované obě končetiny asi by berle nebyly možné.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x