Atb sumamed a ciplox 500. rýma, kašel, teplota

Minulý týden jsem měl teploty, silný kašel a rýmu. Měl jsem podezření na streptokoka protože ho měla přítelkyně tak jsem si zašel k doktorovi, aby mi udělal výtěr. Rovnou mi předepsal ATB Sumamed. Ty jsem dobral. Dnes jsem byl pro výsledky a byly negativní,pan doktor mi ale předepsal další ATB Ciplox 500 na dalších 5 dní. Je to normální? Zahleněný ještě stále trochu jsem a kašl trochu taky. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Obecně - při nedostatečném účinku jednoho antibiotika je někdy třeba volit jiný preparát. Sumamed patří mezi tzv. statická antibiotika (brání růstu bakterií), Ciplox mezi tzv. cidní (bakterie usmrcuje). Zda u Vás bylo nutné pokračovat v léčbě jiným antibiotikem, nedikážu posoudit, protože jsem Vás neviděl. Při rozhodování, zda nasadit (další) antibiotika, záleží na více okolnostech jako např. přítomnost případných dalších chorob nebo rizik, celková závažnost stavu a dále míra pravděpodobnosti, že se stav zlepší i bez antibiotik.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: