Atb nebo kortikoidy

dobri den potřebuju poradit mam dceru 2 roky a 10 měsicu mněli jsme stale problemy s kašlem na pruduškach vždy nam to tam steklo z rymy pak se chytila lečby alergoložka vyskoušeli jsme vše vždy to pomohlo na chvli ale pořad to byl kašle alergie žadna pak byl nasazena lečba na pul roku kortikoidy sur od te doby jsme zdravi sice jsme mněli chřipku ale byla o.k ted začiname kašlat mněli jsme rymu a ted mame spoustu hlenu v krku a bojims e aby to nesteklo dolu prozatim davam jen bylinky a uvidime co bude ale ma otazka co je lepši nebo spiše co byste vy doporučila už atb nebo kortikody minule jak jsme kašlali tak nam bylo doporučeno dychat na tyde kortikoidy samozžejmně jsme byli hned zdravi ale tato lečba taky nemuže byt do nekoneča že? mužete napsat vaš nazor dekuji

Odpověď odborníka:

Pokud jde o rýmu hnisavou či hnisavý sekret při vykašlávání, jde o bakteriální infekci a antibiotika by vedla k rychlejší úzdravě. Ale při samotné rýmě bez kašle není důvodu rovnou ATB nasazovat. Pokud by se přidal kašel, bylo by možné místo kortikoidů nasadit jen léky na rozšíření průdušek ( ev. v kombinaci s ATB).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: