Autovakcína

Dobrý den,nevím zda pokládám dotaz do správné poradny.Syn 1,5 roku,měl již 16 zánětu stredniho ucha,je po masteodektomii a stav se nelepší,má bakterii haemophilus a vetsinou i pneumokoka.Nyni se orl doktorka rozhodla nechat udělat autovakcinu ze vzorku hlenu z nosu ( ackoliv uz tri dny kapal do nosu jakesi míchane antibiotické kapky!).V tomto odběru ale velmi výjimečně nebyl pneumokok zachycen.Ptám se jestli není nevhodné vyrábět autovakcinu zrovna z takového vzorku,který neobsahuje všechny bakterie co obvykle? O autovakcine jsem si jiz neco precetla a tohle mi neprijde jako nejvhodnejsi postup.Děkuji za Vás názor.

Odpověď odborníka:

Dobrýden, před výrobou autovakcíny, bylo by lepší provést výtěr v době, kdy se do nosu nepodávají antibiotika. Při léčbě nemusí být ve výtěru přítomny všechny bakterie. Při tak časté nemocnosti by bylo vhodné doplnit imunologické, alergologické vyšetření. Vyloučit by se měly zvětšené nosní mandle.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: