Bakerova cysta

Dobrý den, cca před rokem mi byla diagnostikována bakerova cysta 4x3cm mám necitelnost v chodidle a nejde mi hýbat prsty na noze, ortoped řekl že je to malé že se nedá napíchnout a řekl že to musí být od páteře. Ležela jsem 5 dní v nemocnici na oddělení páteře kde řekli že páteř je v pořádku. Šla jsem na cévní a tam mi paní doktorka řekla opět cysta pod kolenem 5x4 cm a 4mm od cévy. Pokud to bude cystou mám strach aby tam nebyl poškozený nerv. Je lepší cystu odstranit operačně nebo punkcí? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Záleží na potížích, které cysta vyvolává. Vzhledem k tomu, že má návaznost na kolenní kloub často se i podle zátěže a změn v koleni její velikost mění. Vždy je možno na ortopedii zkusit provést punkci, pokud se nález vrací potom nevelkou operací její odstranění.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Chcete být zdraví? Zapomeňte na cukr – oslabuje imunitu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte si bolavými zády kazit těhotenství! Víme, co zabírá
Některé léky mohou zhoršovat zrak
Články: Některé léky mohou zhoršovat zrak
Snad každý lék někdy může...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jezte vlákninu, přinutíte tak zánět k ústupu
Články: Jezte vlákninu, přinutíte tak zánět k ústupu
Vyšší konzumace vlákniny má...
Jarní únavu zkrotí homeopatika!
Články: Jarní únavu zkrotí homeopatika!
Mnoho lidí se na přelomu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: