Bakerova cysta

Dobrý den pane doktore. Mám 3 týdny po opraci bakerovy cysty pod levým kolenem, už chodím bez berlí, ale jen při natažení nohy a ohnutí prstů směrem nahoru mě prudce zabolí v levé části chodidla od půlky až k patě,a mírné zatrnutí v lýtku a ve stehně. Pooperační rána ale nebolí. Část chodidla a paty je velmi málo citlivá na dotek (jakoby na kůži byla velmi silná ponožka), vyjma místa u hrbolku na patě, kde je zase citlivá víc než na druhé noze. Ta bolest je dost prudká a pichlavá jen při natažené noze. Stejný cvik při skrčené je bezbolestný a bez omezení. Je to proto, že je to krátká doba pooperační, nebo to může být něco jiného? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Při operaci dochází vždy k atace nervstva, které v podkolení probíhá a po operaci hojivým procesem do jisté míry rovněž. Proto je vhodná i v tomto případě pooperační rehabilitace a fyzikální léčba. Pokud by se stav rychle nelepšil je třeba vyšetření neurologické a vyšetření vodivosti nervů, EMG. Podle výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: