Bakterie

Dobrý den, už asi 2 měsíce mám nadmuté břicho, bolí mne záda, mám bílý jazyk a výtok. Krev jsem měla vpořádku, pouze mírně sníženou funkci štítné žlázy, z gynekologického hlediska také v pořádku. Bylo mi to už divné, tak jsem si zašla na krční a tam mi z výtěru zjistili, že mám v sobě velké množství nějaké bakterie (tuším že streptokok B) a nasadili mi antibiotika VPenicilin 700mg. Zatím zlepšení nepociťuji, myslíte že je to vhodná léčba nebo to mám ještě nějak řešit? Když jí tam mám hodně, nemohla mi třeba nějak napadnout orgány? Díky moc za odpoveď, už jsem zoufalá.

Odpověď odborníka:

Dano, pokud vám skutečně z výtěru vykultivovali streptokoka B, je léčba antibiotiky zcela na místě. Neléčená streptokoková infekce může skončit postižením kloubů, srdce nebo ledvin. Po léčbě antibiotiky je třeba provést kontrolní výtěry.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: