Bakterie citlivost

Našli mi ureaplasma, udělali citlivost a nasadili podle toho atb. Konkrétně doxycyklin na 14 dní 2x 100 mg. Už jednou jsem tyto bakterie měla. Ten doxycykkin jsem brala nakonec ještě raději týden navíc, takže 21 dní. Je jisté, že když je na to udělaná citlivost, že se bakterie skutečně zabily? Teď týden pociťuji opět takové mírný dyskomfort, ale nechci věřit tomu, že by atb nezabrali když byli přímo na to určené. Nikde jsem se nskazit nemohla během měsíce. Děkuji :)

Odpověď odborníka:

Antibiotika dle citlivosti většinou zaberou, ale taky může být i slabá rezistence. Berte probiotica, jsou vhodná.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: