Bakterie hemofila

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jak správně léčit tuto bakteri(hemofila).syn2,5roku je již od září na růrných lécích a po prvním výtěru z krku nic nenalezeno po 2výtěru asi za 14 dní nalezen bacil pí.dr.nám řekla že když se jeho kašel zklidnil tak se to nemusí léčit ,nás se to ale po týdnu zase přitížilo a opět začal mít dráždivý kašel a nyní kašle celkem dost na to mám již naše Dr.nasadila antibiotika a konečně nás léčí ..ERDOMed a Klacid je tento postup v pořádku ...a mělibychom podstoupit výtěry z krku i v rámci rodiny viz.dcerka 4měs. též kašle pro ni máme sirup Halixol děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Olgo. Nezlobte se, ale podle stručného popisu ve Vašem dotazu se neodvažuji soudit, zdali je léčba Vašeho syna vedena "v pořádku". Také není jasné, o jakou bakterii se jedná (hemofilus je jen rodový název), zdali její výskyt provázejí nějaké příznaky atd. Léčbě případných infekcí a kolonizací můžete značně napomoci zdravým životním stylem. Pestrá strava, pohyb, dostatek ovoce a zeleniny. Co se zdraví horních dýchacích cest týče, rým a kašlů, prevenci velmi pomáhá otužování studenou sprchou. Syn je sice ještě malý, ale vhodnou hrou (sdílení studené sprchy s otcem, např., jako to dělám se svou dcerkou já) může v otužování nalézt potěšení.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: