Balanitida candidomycetika

Dobrý den pane doktore, Před rokem jsem prodělal balanitídu candidomicetiku, která se vylečíla, ale po roce se opět vrátila (mírné červené zarudnutí na špičce penisu). Dermatovenerolog mi předepsal Imacort na týden, který jsem použil a následně potom Batrafen mast na 3 týdny. Jsem asi v 2 týdnu Batrafenu, ale stále vidím ten červený flek a navíc i to zas svědí. (Dříve byl předepsán Pevaril). Co je špatné, nebo jaká vyšetření mám podstoupit ještě, aby se zjistila skutečná příčina? Nebo mám zajít na dermavenerologii na předpis jiné masti? Nevím si rady. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většina balanitid zabere na Canesten nebo Framykoin. Pokud nic z toho nezabere, tak bych se dále radil na kožním. Možní nejde o infekční zánět. Může to být reakce na textil, kosmetiku, léky atd...

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: