Balanitída kvasinková

Dovolte mi položit dotaz. Měl jsem chráněný sex s kondomem s ženou, kterou jsem znal 2 dny. Druhý den odpoledne, jsem měl svědění, pálení penisu a vznikl na žaludu malý erytém-červený.(s malými puchýřky bíle a červené tečky). V pondělí jsem byl na dermavenerologí, kde mi lékař pouze pohledem a promluvou diagnostikoval kvasinkovou balanitídu a předepsal mast IMACORT (2x denně). Mažu ji již 4 den a nemyslím si, že jsou nějaké změny - pouze mírné změny..Chtěl bych se zeptat zda nemám změnit a jit k jinému doktorovi na další názor??. Byl jsem z vlastní iniciativy na vyšetření moče na sediment (k vyloučení diabetes mellitus) a kultivaci - čekám na výsledky...Jaká další vyšetření jsou prosím nutná k potvrzení diagnozy ? Lékář dermavenerolo mi řekl, že se nemůže jednat o herpes, nebo syfilis a to z důvodu časového výskytu (hned druhý den po souoži). Jak dlouho trvá léčba tohoto onemocnění? Děkuji za odpověd a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Určitě půjde o běžný zánět. Léčba však může trvat déle. Aplikovat musíte mast dále. Znepokojoval bych se, kdyby nezabrala do 2 týdnů. Jiná diagnostika než pohledem a stěrem není. Zkuste navíc oplachovat penis v Chamomilla roztoku.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: