Belara

Dobrý den. Začla jsem brát antikoncepci Belara a při užívání prvního platíčka se objevilo slabé krvácení a trvalo až do konce braní pilulek. Týden co jsem vynechala mi hned první den začla normální menstruace a i normálně skončila. Dnes si budu brát druhou tabletku z druhého platíčka a zase špiním.. Doufám, že to nebude trvat zase celý cyklus. Je to normální? Nemám si zajít k lékaři? Jak dlouho to může trvat? Předem děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovéto špinění se vyskytuje v prvních cyklech užívání hormonální antikoncepce. Jedná se spíše o kosmetický problém, neznačí to ani snížení účinku antikoncepce. Špinění by mělo ustoupit během užívání cca 3 cyklů antikoncepce. Pokud by po této době neustoupilo, bylo by vhodné přípravek změnit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zdravý jídelníček nejen pro nemocná játra
Články: Zdravý jídelníček nejen pro nemocná játra
Virová hepatitida či...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
Doutníky a dýmka jako zdravější varianta cigaret? Nesmysl
Články: Doutníky a dýmka jako zdravější varianta cigaret? Nesmysl
Kuřáci doutníků a dýmek...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x