Blížící se přechod?

Dobrý den, paní doktorko. Asi půl roku trpím na noční pocení, nyní mi 2x vynechala menstruace. U lékaře jsem zatím nebyla. Kromě pocení se cítím v pohodě, návaly či jiné problémy nemám. Jsem vyrovnaná a smířená s tím, že prostě stárnu. Je mi 48 let. Je třeba zahájit nějakou hormonální léčbu a nebo mohu vše nechat prostě "na přírodě"? Užívám antikoncepci Mirelle, jiné léky (kromě vitamínů) nemám. Děkuji velice za Váš názor. S pozdravem Miroslava

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Miroslavo. Hormonální léčbu již máte, MIrelle. V jejím užívání můžete ještě i nadále pokračovat, pokud jste zdravá nekuřačka, bez hypertenze a bez obezity. I tento přípravek zmírňuje projevy klimakterického syndromu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pravidelné říhání Chtěla bych se zeptat, už cca 10 let trpím něčím neobvyklým...
  • Mandlové čepy Potřebovala bych poradit co to může být, přítel se mi přiznal že...
  • Diskopatie páteře Moc prosím o radu, jak se zbavit bolestí krční páteře,popř...
  • Zrychlený tep, slabý puls Ráda bych se zeptala na jeden problém, který mě už...
  • Hpv vir u muže Před 8 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku.HSIL III...
  • Svrab Asi týden jsem měla na kůži svědivé pupínky, na kožím mi paní doktorka...
 
Naposledy čtené: