Bodavá bolest chodidel

Mému bratrovi byla před pul rokem zjištěna borelioza,podle lékařů a výsledků boreliozu už nemá. Ale trpí palčivou a bodavou bolestí chodidel ,která postupně přestupuje na celé tělo a to nejvíce na záda. Bolest je i v klidu ,ale při chvilce stání nebo chůzi je horší. Podstoupil EMG a výsledek byl negativní (hluboké nervy jsou v pořádku) ,poté Mag.rezonanci a ta byla ohledně cév v pořádku. Bolesti trvají už pul rok od léčby. K vyšetření boreliozy musel podstoupit lumbální punkci. Po lumbální punkci ho silně bolela hlava ,ale to tak většinou bývá. Chtěla bych se zeptat jestli je možné že by to byl postpunkční syndrom nebo jestli by to mohlo být lumbální punkcí? Také mívá návaly horka a pocení a v teplé místnosti ihned naskáče kožní vyrážka na krku. Bratrovy je 26,kuřák není a takové problémy nikdy neměl,nastaly až od léčby na boreliozu.Ptám se proto,že lékaři řekli ,že je zdráv a může jít do práce ,ale bratr práci nezvládá, jelikož má bolesti po krátkém stání v práci a po těžké zátěži i svalové bolesti. Děkuji za odpověď Markéta

Odpověď odborníka:

Lumbální punkce nepůsobí trvalé potíže, jen bolesti hlavy po punkci, tak, jak to bylo u vašeho bratra, Bolesti chodidel nikoliv. Byl vyšetřen ortopedem ? nemohly by bolesti chodidel být způsobeny patními ostruhami ?
V jakém stavu je páteř? potíže v bederní oblasti, by mohly tyto potíže také působit.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: