Bodavá bolest hlavy

Je mi 27 let a již delší dobu se mi občas stává, že mi do pravé části temene vystřeluje bodavá bolest, ne nepodobná křeči. Poslední dobou je to ale čímdál častější a dnes mi ta bolest začala vystřelovat dokonce i v intervalu cca pěti minut. Nevím, zda to může souviset, ale léčím se s depresivní fází a postramatickou stresovou poruchou, užívám escitalopram 1-1-0, mirtazapin 0-0-1 a pár hodin před spaním trittico. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bolest je podle Vašeho popisu dána nejspíše problémem v oblasti krční páteře a příslušných svalů, mohou pomoci některé "uvolňovací" cviky. Blíže to ale může zhodnotit Váš lékař při tělesném vyšetření, podle bližšího posouzení Vám doporučí vhodný postup. Léčené psychické potíže by v takovém případě s věcí souviset mohly - jakákoliv psychická rozlada (stres, úzkost...) se odráží i ve funkci pohybového ústrojí a právě oblast hlavy, krku a horní části hrudní páteře patří k těm, kde se problém často projeví (není pravděpodobné, že by bolesti byly přímo nežádoucím účinkem užívaných léčiv). Přeji brzkou úlevu!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: