Bodavá bolest hlavy - týl + oči

Dobrý den, již týden mě trápí bodavá bolest hlavy, v oblasti týlu, tak na 3-4 prsty vlevo od "dolíku" napojení páteř/lebka. Tuto bolest umocňuje jakýkoliv silnější pohyb očí (zavření a otevření víček, silnější pohled do stran, ale hlavně nahoru !). Vždy po tomto pohybu mě v popsaném místě bodne a bolest se jakoby rozpustí do okolí. Mimo tyto bodavé projevy, cítím v daném místě mírný tlak, ale není nijak silný. Toto přetrvává po celé dny i v noci. Ibalgin ani Diclofenac nijak nepomáhají. Jsem objednán na neurologii, ale vzhledem k objednací lhůtě (až za 1 týden), se mé obavy každý den stupňují. Lze alespoň odhadnout, z čeho bolest může pramenit? Samozřejmě mám strach z nádoru, popř. jiného závažného mozkového onemocnení. Je mi 40 let a pracuji převážnou část dne na PC Děkuji moc za radu. S pozdravem, Jiří

Odpověď odborníka:

Dle vašeho popisu bych nejspíše soudila na blokádu spojení prvního krčního obratle s lebkou. Za předpokladu, že nemáte žádné další doprovodné příznaky, které neuvádíte - teploty apod. Důležitý je ovšem lokální nález a neurologický nález. SEdavé zaměstnání k potížím s páteří bohužel predisponuje. Jiné postižení je třeba vyloučit, neurologické vyšetření je tedy vhodné. Pokud neurolog shledá, že je vše v pořádu, bude dobré obrátit se na fyzioterapeuta.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: