Bolest a dolsin

Vážený pane doktore,prosím o Vaše posouzení našeho případu.Anamnéza- pacientka 87 let,12 let ležící po CMP levostranné,ischemiská choroba srdeční,NYH II komp.diabetes melitus2 typu,cholecystholithiasa,chronická cholecystitida,kalcifikovaná stěna žlučníku,dilatace choledochu dle CT unor 2012,hypothyreosis ,hypertenze III,laparoskopie bez známek patologie,infekce močových cest recidiv.,chron.nefropatie s redukcí renal.parenchymu dleUZ X/2012,korové cysty ledvin,nefrolithiasis,chronická bronchytida,generalizovaná ateroskleroza. Lékaři nepřiznali - ani neléčili další mozkovou mrtvici,matka nemohla jíst ani pít,stále se kuckala,dusila,jedla pouze jogurty a nutridrinky. Opakovaně hospitalizována pro bolesti břicha,udělána laparoskopie- nic nezjištěno,od té doby matka často naříkala,lékaři podcenováno a prezentováno na psychické problémy,moje prosba na poradu s léky - to prý musí obvodní lékař,oponovala jsem ,že to lékař neřeší,ať mi poradí oni- odbornící,moje prosba byla odmítnuta.Matky stav se horší,stále naříká,odmítá jídlo a pití,nemocnicí doporučeno násilné krmení. Moje prosby,aby mi byly dány výživy a infuze domů, byla zamítnuta.Po další a další hospitalizaci pro bolesti mi byla výživa nabídnuta domů,já jsem už byla psychicky na dně,takže jsem odmítla.Matka umístěna na lůžko následné péče 80km daleko,kde při bolestech podán 3x denně 50mg dolsin,matka druhý dne bez kontaktu,opocená,zástava stolice,nadále aplikován 3x denně 50mg dolsin,třetí den opět 3x denně 50mg dolsin a matka večer umírá na údajnou zástavu srdce. Můj názor je ten,že matku dolsin usmrtil,pokud ztrácela vědomí,měl být podán protilék,to se ale nestalo,naopak stále byla dolsinem dopována,i když už o sobě nevěděla.Prosím o Váš názor.Děkuji. poslední medicace- asi v nemocnici- clexane,nolpaza,tiapridal.chronická medikace do sondy- letrox,zorem,tritace,anopyrin,citalec,degan,ubretid,kalnormin.S pozdravem Irena Tesařová

Odpověď odborníka:

Dobr den,
váš dotaz je příliš komplikavaný a já se nemohou prostřednictvím internetu vyjadřovat k takto závažnému problému. V případě nejasností nebo pochybností je vhodné se obrátit na českou lékařskou komoru, která vám problém pomůže řešit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Články: Kouření cigaret ničí sexuální život mladých mužů
Zeptáte-li se muže kuřáka...
Sexuální zdraví ženy
Články: Sexuální zdraví ženy
Mnohdy se pod pojem...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Články: "Parfémová vyrážka" aneb Z čeho to mám?
Někomu čerstvě zakoupený...
Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Články: Kouříte? Pak možná nebudete mluvit!
Se zapálenou cigaretou má...
Kouření dýmky přináší podobné riziko jako kouření doutníku
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: