Diastáza břišních svalů u dítěte

Dobrý den, naše 3 a půl letá holčička má od malinka diastázi břišních svalů, bohužel na to přišla paní doktorka pozdě. Bylo ji doporučeno chodit od 3 let tancovat, ale vzhledem k tomu, že pocházíme z dědiny a nemáme možnost dojíždět 50km daleko, to není možné. Je možná nějaká domácí léčba? Určité cviky?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hlavním lékam na diastázu břišních svalů je pravidelná pohybová aktivita, pravidelné cvičení. U 3,5 leté holčičky by jistě bylo tancování nejpříjemnější pohybovou aktivitou, ale vhodné je plavání, cbičení, ev. hraní si na velkém míči, běh..atd - prostě cvičení. Existují i speciální cviky na břišní svalstvo, ty jsou ale spíše pro starší děti a dospělé. Pokud je diastáza výrazná, poraďtě se s rehabilitačním lékařem o dalším postupu stran pohybové aktivity. Raj

MUDr. Věra Rajchlová
MUDr. Věra Rajchlová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: MUDr. Věra Rajchlová - praktický lékař pro děti a dorost

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: