Bolest obou pat

Dobrý den, měl jsem léčbu kvůli údajné otravě krve (sepsis), bral jsem antibiotika. Jako příznaky jsem měl zvětšenou uzlinu pod pravym ramenem, bolest pravého lokte, otok pravého lýtka a bolestivý otok pravé paty. Antibiotika Augmentin jsem bral asi týden, dokončil cyklus a zdálo se, ze vše je v pořádku. Dostavili se mi teď po několika dnech velké bolesti obou pat. Paty jsou zarudlé a prstem mohu najít drobné body které jsou zvláště citlivé - na stranách pat. Děkuji za Váš názor co by to mohlo byt.

Odpověď odborníka:

Nenapsal jste, co bylo příčinou sepse. Na snímku je patrné zarudnutá nad patou. Takový stav je třeba řádně vyšetřit a nepodcenit. Chirurg musí místo vyšetřit, je vždy podezření na vznik flegmony, možnost zánětlivého infiltrátu, kde v jeho středu se může objevit i drobné hnisavé ložisko, to se potom musí řešit chirurgicky. Rtg patní kosti je na místě. Chlad, antibiotika, znehybnění hlezna a paty ortézou, sledování stavu na chirurgii. Celkové doléčení stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: