Bolest třísel

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat. Už asi rok a půl mám bolesti v obou tříslech a mám trošku zduřené uzliny v obou tříslech a na stehnech. Po několika návštěvách a spoustu vyšetření jsem nedocílil žádného uspokojivého výsledku. Nechal jsem si udělat testy jak na pohlavní choroby tak na borelky atd. Vše negativní. Byl jsem na vyšetření u urologa, kde mi řekl pan doktor , že je vše oka že těch uzlin se nemám bát, že je to normál. To samé mi řekla i moje obvodní lékařka. Protože bolest neustávala, tak jsem si zašel na chirurgii, kde si mě vzal na starost přímo primář. Ten mě poslal na sono třísel. Primář po přečtení výsledku ze sona řekl, že krom zduřených uzlin tam nic nemám,ale položil mi otázku zda jsem už nějak řešil ty uzliny. Na to jsem mu řekl, že jsem se na to ptal a že mi všichni řekli, že je to ok. (prý to mohlo zůstat po operaci před dvaceti lety na varikokélu). Pan primář se k tomu nějak nevyjádřil. Poslal mě ještě na magnetickou rez. Kde mi nezjistili také nic. Po další konzultaci s primářem mi bylo řečeno, že to necháme přírodě a když to nepřestane tak že se mám zase za nějaký čas zastavit. Chtěl jsem se zeptat, zda je možné aby uzliny přetrvávaly tak dlouho. Zda jsou i uzliny na horní část stehen asi 10 cm nad kolenem(mám bulky na obou nohách ve stejném místě jak ad kolenem tak i uprostřed stehna a těsně pod tříslem). Přikládám ještě přesný opis sono zprávy, zda by jste mi to mohli přeložit :-). A ještě prosím o radu kam se mám obrátit dál. Děkuji a přeji pěkný den Zpráva sono Vlevo prokazujeme oválné hypechogenní ložiska s hypechogenním lemem o vel. Asi 19 x 7 mm dvě oválného tvaru, v místě mediálních svalových struktur stehna ložiskové struktury neprokazujeme. Vpravo na ventrální straně hyperechogenní ložisko povrchově uloženo o vel. 26 x10 mm ohraničené. Závěr: Bez známek herniace, lymfadenopathia inguinalis I.sin, drobná lipom vpravo ventr. V místě hmatné léze.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že vcelku zbytečně přejímáte roli lékaře.Ve společnosti je dělba práce-vy jste odborníkem ve své odbornosti,lékaři jsou tady od toho,aby Vám naopak poskytovali adekvátní služby ve svých specializacích.Věřte mi,že naše jednání není náhodné,každý z nás je v zásadě "povinně"proškolován,jsou vypracovány tzv.doporučené postupy,za své konkrétní diagnostické a léčebné plány neseme zodpovědnost.Tedy-pokud máte pocit,že se ve vztahu ke svým zdravotním obtížím necítíte jistý a bezpečný,požádejte o konzultaci svého praktického lékaře,nestyďte se klást cílené otázky.Lékaři v zásadě velmi rádi spolupracují se svými motivovanými pacienty,mají přece stejný zájem jako Vy-dobře diagnostikovat,správně léčit,nic "nezanedbat".Zvát někoho k jakémusi "dalšímu"názoru je velmi nešťastné.Neléčíme laboratorní ani jiné nálezy,ale zcela konkrétní bytost,s její zdravotní minulostí,současností,dispozicemi apod.Tedy-"chytré nápady" jiného člověka jsou nekolegiálním a nevhodným produktem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
prosa o radu | Od: Libor | 20.12.2011 16:25
Mám podobný problém.
Kontaktovat Antonína asi
nemohu, že bych se optal jak
to dopadlo. Předpokládám, že
se mu nezobrazí, že někdo
napsal do diskuse) Pokud ano,
prosím reaguj, at můžu
poprodit o radu.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x