Bolesti páteře

Dobrý den.Prosim o laické vysvětlení mého níže popsaného problému.Děkuji a s pozdravem Renata.

Odpověď odborníka:

Jedná se o zřejmé poškození meziobratlové destičky, ve dvou etážích.To, že EMG neukazuje jasné poškození nervu, které by být mohlo, je sice dobrá známka, neznamená však uklidnění stran dalšího vývoje. Cílená léčba rehabilitační ve smyslu aktivní fyzioterapie je nutná, byla nutná a nutná bude i v budoucnu. otázkou ovšem je, zda ji máte k dispozici. Je třeba pomoc lékaře, který se aktivní fyzioterapií zabývá, případně fyzioterapeuta, který pracuje opod přímým vedením lékaře) nikoliv na dálkui)Léčvba musí být totiž dostatečně důrazná, ale bez rizika zhoršenáí stavu. Bez doplňujících vyšetření jaiko např. CT nelze říci, jaká přesná rizika hrozí. Je však jisté, že existují. Běžná rehabilitační a fyzioterapeutické léčba je samozřejmě také vhodná, pouze však na začátku léčby, ve smyslu uvolnění svalového napětí a umožnění následné aktivní léčby a cíleného cvičení, které musí správnou léčbu provázet. Dle vašeho popisu bude léčba dlouhodobá, dopřesňujíxcíh vyšetření se zřejmě nevyhnete.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x