Bolesti zad

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohou souviset bolesti v oblasti bederní páteře které vystřelují do kyčle a zadní strany stehna na pravé pravé noze a bolesti pravého ramene někdy vystřelující do klíční kosti a někdy do lokte s tímto nálezem na krční páteři: pseudokyfoticke postaveni na bočním pohledu s etazovymi herniacemi chondrotických plotenek v rozsahu c4-5 až c7-th1a sec.stenosou páteřniho kanálu plošná c4 a c6 do 2mm bez útlaku míchy.plošná protruze , dosahuje dorsalne 3 mm v kontaktu s míchou v etáží jsou hraniční formaina vlevo uncovertebr.artroza. Občas se mi také zamotá hlava a asi rok mi v hlavě"hučí ". Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Určitě vše souvisí. Samozřejmě přímo ony bolesti do kyčle a zad. str. sehna s postavením pánve, poruchou statiky celého těla . Svalová disbalance, která se v takových případech týká celého těla, ovlivňuje i krní páteř. Tak je sice dle popisu také nález relatvině závažný. To těžko posuzovat bez znalosti "klinického včetně reflexologického" vyšetření. Na první pohled to ale vypadá sice závažně, ale v rukou lékaře, který pracuje" aktivně fyzioterapeuticky" bych viděl velkou možnost zlepšit funkci, odstranit většinu potíží a pokud budete spolupracovat cvičením dle zácviku a úpravou pracovní a mimipracovní ergonomie a zlepšení stabilizovat, udržet. Běžná fyzioterapie v takových případech ale nestačí.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: