Borelioza

Dopbrý den chtěla bych se zeptat,zda může lékař nasadit atb na boreliozu bez testů.Dcera je v léčebně a oznámili mi,že mají podezření na borelii,ale krev jí nebrali.Našli jí pouze na hýždích flek cca 2cm.Klíště neměla.Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Správný postup je ten, že v případě podezření se nasadí ATB ihned a nečeká se na průkaz z krve. Vyšetření krve je totiž smysluplné až po 4 týdnech od nákazy a nemělo by smysl takto dlouho čekat a léčbu odkládat. Pokud lékaři mají i vaší dcery podezření, měli by ihned nasadit antibiotika - amoxicilin (v případě alergie na peniciliny doxycyklin).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: