| Nápověda

Častá řídká stolice u batolete

  • Dotaz od: Barbora Daňková
  • Publikováno: 3.6.2010
  • uLékaře.cz
 

Dobrý den, můj rok a půl starý syn má poslední dva měsíce téměř trvale velmi řídkou objemnou stolici, často různě zabarvenou (oranžová, žlutá, zelená), občas s relativně velkými nestrávenými kousky (zejména zeleniny - mrkev, rajče). Za poslední tři měsíce měl nejprve těžký virový průjem, poté rýmu a kašel a obojí se vrátilo po očkování Priorixem). Nyní je zdráv, ale řídké stolice víceméně trvají, jen výjimečně je stolice tuhá. Žádnou dietu nedrží, jí stravu obvyklou u batolat (dušená zelenina a maso, rýže, brambory, těstoviny, čerstvé ovoce, jogurty, pribináky, pečivo, denně vypije cca 200ml Nutrilonu, jinak pije neslazenou neperlivou vodu. Nevím, co s tím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Barboro! Pokud není řídkých stolic více než dvě až tři za den a není v nich příměs krve nebo hlenu a vás synek jinak dobře prospívá, mohlo by se jednat pouze o porušenou rovnováhu ve střevní flóře. Zkuste mu v lékárně koupit probiotika určená pro tuto věkovou kategorii. Pokud jsou stolice častější nebo je v nich příměs krve či hlenu, bude třeba navštívit vašeho pediatra.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Kam dál
 
 
Jak zabránit dehydrataci při průjmu
Články: Jak zabránit dehydrataci při průjmu
S průjmem se zaručeně...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Pankreatitida je zánět...
Péče o novorozence
Články: Péče o novorozence
Zvláštnosti novorozence...
Otrava houbami: poznáte příznaky a umíte dát první pomoc?
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Hormonální antikoncepce – je opravdu takovou hrozbou?
Články: Hormonální antikoncepce – je opravdu takovou hrozbou?
Hormonální antikoncepce je...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Články: Alergikům může způsobit potíže i zima
Zima, to nejsou jen sněhové...
Naposledy čtené: