Časté nemoci

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkacího se mého čtyřletého syna. Náš chlapeček od dvou let bývá poměrně často nemocný, začalo to opakujícími se záněty středního ucha, ty nás provázely skoro každou rýmu, po nasazení Aeriusu se dá říct, že nebyly tak časté. Mudr. nám předepsala Ribomunyl. Ale ani po něm se mu jeho imunuta nezlepšila. Syn má stále přetrvávající uzliny na krku, které při sebemenší infekci se okamžitě zduří. Vždy na to pediatričku upozorňuji, ale nic zlého na nich nepozoruje, prý stačí je jen sledovat. V klidu jsou asi 0,5 cm velké a jsou pohyblivé, při nemoci se zvětší. Ale ty co jsou vzadu na krku ty pohyblivé nejsou, ale po odeznění nemoci mizí. Ty ostatní zůstanou jen se zmenší. Na žádné vyšetření nás s nimi neposílá. Před měsícem syn prodělal zánět průdušek, a když už měl nastoupit do školky tak měl zvýšenou teplotu, Mudr nám předepsala Sumamed, když dala synovi jeden prášek, tak se okamžitě pozvracel, další jsem už nepodávala, protože druhý den byl bez teploty, čekala jsem do konce týdne na kontrolu a to byl naprosto v pohodě. Na kontrole měl krk naprosto čistý, Mudr. se divila, že když jsem mu léky nepodala, tak se tak rychle uzdravil. Následující den měl jít do školky, ale opět měl po ránu 37,8. Opět jsme šli k paní doktorce a to už prý měl v krku povlaky. Teď mu teplota klesla, ale v noci jsem mu musela dát Nurofen, měl až 39.C. Na kontrolu jsme brali moč a ta byla ok. Zase máme brát Sumamed a prý na kotrolu není pořeba chodit. Přiznám se ale, že začínám být velmi vyděšená. Zdá se mi to být už divné. Ve školce se mu líbí, spíš je nešťastný, že tam nemůže. Nemám trvat na nějakém vyšetření? Jediné co nám bylo doporučené, že máme jít na vyšetření nosní mandle, ale to stejně musí být zdravý. Děkuji Gabriela

Odpověď odborníka:

Tato častá nemocnost je u některých dětí po nástupu do kolektivu běžná. Určitě bych doporučovala sledování na ORL, spíše než u praktického lékaře, provedení výtěrů a další vyšetření. Dále je možné provést očkování proti pneumokoku. Na posílení imunity lze vyzkoušet i homeopatika dlouhodobě či hovězí kolostrum. Pokud by byl pozitivní nález ve výtěrech z krku, je také možné přeléčení autovakcínou ( místo antibiotik).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: