Časté noční kojení a příkrm

Dobrý den,mám 4 a půl měsíční dceru...zatím plně kojíme,přes den jí stačí kojit po 3 hodinách a do 3 měsíců se budila na kojení pouze jednou za noc mezi 3-5 hodinou...prospívá hezky za měsíc přibrala 590 g...od 3 měsíců se ale budí častěji...myslela jsem že je to spurt ale trvá to doted...chodí spát v 8 a budí se v 11,ve 3,v 6 a třeba v 8...pokaždý zkoušim dudlík,ale když už zabere tak jen při tom prvnim probuzení jinak většinou musim nakojit...ale jde mi o to že jsem to dnes říkala naší dr. a doporučila nám na noc dávat mléčnou rýžovou kaši...kamarádce co má stejně staré mimi a stejný problém ale dr.řekla že kaši ne,že maj začít s mrkví...tak jsem z toho zmatená...proč oni kaši nesmí?co by jste doporučila vy?a mohla by jste mi popř.doporučit nějaký tip kaše či jiného příkrmu?Děkuji,hezký den jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Pokud vaše dcerka jak píšete hezky prospívá, bránila bych se podávání příkrmu dříve než po ukončení 6. měsíce. Noční buzení plně kojeného dítěte po 3 hodinách není ničím výjimečným, nezačínají jí růst zoubky? Jako první příkrm bych doporučovala zeleninu - mrkev, brambor, špenát, atd. a až v průběhu dalších 3-4 týdnů přidat maso a za další týden až dva přidat na večer kaši. Hezký den i vám.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x