Časté nevolnosti

Dobrý den, posledních několik měsíců jsem začala pozorovat změny oproti dřívějšku. Jednak se mi začalo dělat občas ( třeba 1x týdně)lehce na omdlení (ale nikdy ne vyloženě, že už bych omdlít musela), točila se mi hlava (asi jen 2x se stalo, že jsem se nemohla předklonit a moc chodit, abych udržela rovnováhu), nebylo mi prostě dobře, přišlo mi, jakobych i někdy i nějak jinak dýchala ( jakoby mi nádech nestačil, abych se cítila "okysličená"). To ale už nejsou až tak časté obtíže, přisuzovala jsem to možnosti, že je to od krční páteře a točení hlavy po několika procvičeních se už neobjevilo. Nyní - nevím, zda je souvislost- asi dva měsíce se potíže týkají trávicího traktu. Začalo to tím, že jsem se v noci probudila dušením, nemohla jsem se ani trochu nadechnout, asi půl minuty jsem lapala po dechu - zřejmě reflux. Druhý den ráno mi bylo lehce nevolno , ale srovnalo se to, žádné zvracení. Tento stav se zopakoval asi za další 4 týdny, ale mírněji. Ale nejčerstvější problém, trvající tak ten měsíc nyní je, že mi velice často bývá špatně od žaludku, téměř po všem, někdy i po vypití dvou skleniček šťávy/minerálky. Nejprve se stalo, že bez nějakého předchozího většího jídla se mi udělalo nevolno, cítila jsem zvýšené slinění, myslela jsem, že budu muset zvracet, měla jsem zimnici a celá se třásla, nakonec se zvracení nekonalo a tento stav se zopakoval asi třikrát s odstupem týdnů. Pořád se ale obávám, jsem nervózní, kdy to zase přijde, není snad dvou dní, kdy by mi v každém nebylo alespoň chvíli nějak nevolno. Vím, že jde asi o nepříliš specifické potíže. Je mi 24 let. O těhotenství se nejedná. Mnohokrát děkuji předem za jakýkoliv komentář.

Odpověď odborníka:

Vazena pani, tak jak se mi to dle Vaseho popisu jevi, mohla byste mit zanet slinivky. To lze prokazat pouze v akutni fazi z krve a z moci. Nekdy ale pretrvavaji zvysene amylasy v moci delsi dobu. zkuste na par dni temer hladovku, mam na mysli jeden az tri dny. pokud se ulevi, jsme asi na stope. a myslim take, ze mate i psychicke potize, protoze udavate nemoznost se naplno nadechnout. to byva vetsinou priznak uzkosti. Tolik rychly nastrel, doporucuji navstivit sveho praktickeho lekare. preji brzke uzdraveni!! Karin Srajerova

MUDr. Karin Šrajerová
MUDr. Karin Šrajerová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 5 – Stodůlky

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Magický cholesterol – víte, kolik je ho ve vaší krvi?
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Červovitý přívěsek, který...
Na záněty uší platí i homeopatie
Články: Na záněty uší platí i homeopatie
Bolest uší u dětí je pro...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: