Časté špinění

Dobrý den, můj problém mě doprovází už přibližně rok. Hormonální antikoncepci jsem přestala brát přes dva roky zpátky. Jinak jsem zkoušela vaginální kroužky, které mi ale nevyhovovaly. Pokaždé když přijdu s už dlouhodobějším špiněním (třeba už 2 týdny) ke svému gynekologovi, tak mi řekne, že musím být trpělivá a nutí mě do očkování proti rakovině děložního čípku. A to nebylo jednou. A stále se mu marně snažím vysvětlit, že to očkování nechci, že nechci investovat tolik peněz do něčeho, co není prokázané, navíc pro mě už ne 100%-ní. Už jsem docela zoufalá, protože je to dost nepohodlné a omezující. Přitom menstruaci mám poměrně pravidelnou. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Očkování proti ca čípku je jistě velmi vhodné a doporučitelné, a efekt je jasně prokázaný , ale se špiněním to nemá nic společného,je potřeba vedení menstruačního kalendáře, aby se zjistilo v které fázi cyklu ke špinění dochází a pak provést podrobné gynekologické vyšetření a podle výsledku nasadit léčbu. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: