Časté stolice - alergie na mléčnou bílkovinu

Chci se zeptat, jda je pravděpodobné, že moje druhé dítě (dcera 14 dnů) má také alergii na mléčnou bílkovinu. Mám pěti letého syna a tato alergie nám u něho byla potvrzena na 3 měsících věku po plném kojení, kdy neprospíval, měl od narození velmi často stolici, později zelenou a v ní i krev. Nyní mám holčičku, která má velké bolení bříška (pláče i 3 hodiny v kuse), velice často stolici (10x denně) a stále prdíky (i přes to že jsem vyřadila veškeré nadýmavé potraviny z jídelníčku). Situace je velmi podobná. Je plně kojená a přibírá dobře - na 14 dnech již překonala porodní váhu. Mám se obávat alergie, či je tento stav zcela normální a četnost stolic se časem upraví? Případně jak postupovat, aby se tak netrápila. Např. zkusit vysadit mléko a mléčné výrobky z mého jídelníčku?

Odpověď odborníka:

Vaše dcerka může trpět běžnými kojeneckými kolikami, ze kterých vyroste, ale takto se může projevovat i alergie na bílkovinu kravského mlék. dětí, jejichž sourozenec ji má je riziko výskytu vyšší. Doporučila bych Vám proto zkusit z Vašeho jídelníčku vyloučit mléčné výrobky a uvidíte, zda se situace zlepší. Určitě bych Vám doporučila dcerce před kojením podávat Lefax či Espumisan,k případně Sab simplex - bolesti bříška by se mohly zmírnit. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: