Časté střevní chřipky

Dobrý den, mám problém s tím, že většinou vždy, když se v okolí vyskytne nějaká střevní chřipka, tak i já ji velice často podlehnu. Dříve, do svých 20 let jsem ji v podstatě nezažila, ale teď, co pracuji jako učitelka v MŠ (nevím, zda to může mít souvislost) jsem na toto háklivá. A při výšce 175 cm a váze 60 kg vždy při těchto obtížích shodím najednou i 4 kg, dostávám se z toho velmi pomalu. Nedržela jsem žádnou dietu, jím pravidelně a vše, myslím si že někdy až moc, ale nemám problémy s váhou, spíše naopak. Užívala jsem jednu dobu laktobacily, ale je to drahé, teď v poslední době jsem začala užívat přípravek podobný Wobenzymu, na týden jsem zapomněla užívat a střevní chřipka byla zase tu. Prosím, poraďtě, zda se dá tomuto předcházet. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokračovala bych dlouhodobě v užívání probiotik - recidivujícími průjmy je narušena fyziologická střevní flora, která je důležitá při trávení potravin. Pokud se ale průjem tak často opakuje, doporučovala bych gastroenerologické vyšetření, aby se vyloučily i jiné přičíny /celiake, dráždivý tračník, infekce../.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: