Časté užívání antibiotik u batolete

Dobry den, muj 12 mesicni syn byl 4 tydny nachlazeny a mel bolesti v uchu. Doktor mu dal oralni antibiotika a za tyden co jsme je dobrali dostal zanet stredniho ucha a znovu dostal antibiotika pouze ve forme kapickach do ucha. Za 7 dni dostal vysoke horecky kolem 40 a opet jsme museli do nemocnice kde dostal po treti oralni antibilotika z duvodu infekce na plici. Mam starch o jeho imunitni system a navic mi bylo doporuceno pouzit probiotica pro jeho travici system. Muze 12 mesicni dite dostavat probiotica, nemuze mu to jeste vice uskodit? Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, probiotika, pokud jsou podána vhodná dle věku a dle doporučení výrobce vašemu miminku zcela jistě neuškodí. V případě užívání antibiotik jsou určitě důležitá, abychom mohli trošku střevní floru, která je antibiotiky poškozená, napravit. Klima

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: