Časté užívání imodia při dysmikrobii

Dobrý den, Již několik měsíců mě trápí časté nevolnosti a hlavně občasné ataky průdkých průjmů. Během 6 měsíců jsem brala třikrát antibiotika a gastroentereložka provedla všechny možná vyšetření na vyloučení jakékoliv jiné diagnozy. Všechny výsledky byly negativní, její závěr tedy byl, že se jedná o dysmikrobii. Vím, že jde o běh na dlouhou trať, probiotika beru pečlivě a snažím se být trpělivá. Jedu teď však na týdenní dovolenou, kterou bych si ráda užila bez stresu, kam si budu moct odběhnout na záchod, když to na mě přijde. Ze zkušenosti již vím, že mi velmi pomáhá lék imodium. Stačí mi jedna tabletka a celý den se u mě průjem neobjeví. Má otázka tedy zní, zdali je pro mě nějaké riziko či nebezpečí při preventivním užívání imodia každý či každý druhý den v průběhu dovolené? V příbalovém letáku zmiňují maximálně 8 tablet denně, neymiňují však nic o dlouhodobém užívání. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při každodenním užívání Imodia po dobu jednoho týdne bych se neobávala vážnějších komplikací.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: