Cefzil 500 a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor.Jsem ve 14. tt a již dva týdny mě trápí viroza.Začalo to dvoudenní teplotou,ležela jsem a snažila se vypotit.(to samé měl i tříletý syn),pak to bylo několik dní v pořádku a před více jak týdnem se mi objevily čepy na mandlích.Byla jsem u lékaře,ten mi chtěl dát PNC,ale já mám od dětství alergii,tak mi řekl,že nic jiného mi předepsat nemůže.V lékárně mi poradili stříkání bioparox,to jsem brala 8 dní,ale nijak to nepomohlo.Včerejší sedimentace byla 24/46.Dnes mi na ORL pohotovosti doktor předepsal CEFZIL 500,ale já bojuju s tím,zda to vzít a nebo ještě počkat,zda nedojde ke zlepšení.Teploty,kašel ani rýmu nemám,jen se v noci zapotím.V letáku píšou,že by to těhotné neměly a tak váhám.Jaký je prosím Váš názor na tento lék v těhotenství?Děkuji Petra.

Odpověď odborníka:

dobrý den, cefzil v graviditě neškodí, je lepší užít ATB v případě,že jsou indikovaná, než vystavovat plod infekci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: